Yeryüzünün Ötesi: Gezegenlerdeki Yeni Yuvamıza Uzanan Yol

Amanda R. Hendrix

Charles Wohlforth

İnsanlığın uzaya erişimin potansiyeli giderek artarken, uzay bilimlerinin altın çağının eşiğine yaklaşıyoruz. Yeryüzünün Ötesi masumca teknolojik hayallerden ibaret değil; temellerini insanlığın yaratıcılığı ile maceracılığının yanı sıra uzay yolculuğunun önünde engel oluşturan –Challenger faciasından bu yana NASA’ya güçlük çıkaran– bürokratik, politik ve bilimsel gerçekler üzerine kuruyor. Yazarlar, ezber bozan araştırmalarıyla ikna edici bir şekilde insanlığın Güneş Sisteminde, Yeryüzünden gelecek destek olmaksızın yaşama umuduna ilişkin en gerçekçi (ve heyecan verici) konumun Mars değil –Satürn’ün azottan bir atmosfere ve mevsimler ile sınırsız ve kolay ulaşılabilir enerji kaynaklarına sahip uydusu– Titan olduğunu ileri sürüyorlar.

 150,00

Kitap Detayları

Cilt Tipi

Karton Kapak

İlk Baskı Tarihi

Ağustos 2020

Baskı Sayısı

1. Basım

Sayfa Sayısı

347 Sayfa

Dil

Türkçe

ISBN

9786058023178

Çevirmen

Yazar Hakkında

Amanda R. Hendrix

Amanda R. Hendrix

Dr. Amanda R. Hendrix gezegen bilimcisidir ve on iki yıl NASA Jet Tahrik Laboratuvarı’nda çalışmıştır. Kendisi, Galileo ve Ay Keşif görevlerinde bilimsel araştırmacı, NASA araştırmaları ve Hubble Uzay Teleskopu gözlem programlarında baş araştırmacı olarak yer almıştır ve birçok bilimsel makalesi bulunmaktadır. Satürn’e düzenlenen Cassini görevindeki araştırmacılardan biri olarak, çalışmalarında Satürn’ün uydularına odaklanmıştır.

Charles Wohlforth

Charles Wohlforth

Alaska’da yaşamakta olan Charles Wohlforth ondan fazla kitap yazmıştır. Başka birçok ödülün yanı sıra Los Angeles Times Bilim ve Teknoloji Kitabı Ödülü sahibi de olan Wohlforth ayrıca Alaska Dispatch News’ta haftada üç kez köşe yazısı yazmakta ve Alaska devlet radyolarında haftalık röportajlar yapmaktadır.

“İnsanlı uzay uçuşu meraklılarının yazdığı öteki kitaplardan son derece farklı. …Titan’da yaşama fikri de dâhil olmak üzere, insanlığın uzaya neden gitmesi gerektiğiyle ilgili gayet inandırıcı fikirler sunarak alışılmışın dışına çıkıyorlar… ‘Dışarıda bir yerlerdeki’ gerçekçi gelecek olasılıklarıyla ilgilenen herkesin mutlaka okuması gereken bir kitap.”

– Homer Hickam, The Wall Street Journal

“Yeryüzünün Ötesi, olası bir gelecek ile uzay araçları, robotik ve uzay tıbbı konusundaki gerçek ilerlemeleri bir araya getiriyor. Yazarlar temkinli devletler ile fazla hevesli girişimciler arasındaki çekişmeleri çözümlüyor ve ikisinin sonunda ilerletici bir birliktelik oluşturabileceği sonucuna varıyor.”

Nature

“Yaratıcı … Yeryüzünün ötesinde yaşamaya farklı bir bakış.”

Financial Times

“Gezegen araştırmalarına ait açıklamalarla kolay anlaşılır bir dille yazılmış kitap, çevre ve uzay başlıklarıyla ilgilenen okurlara hitap ediyor.”

Library Journal

“Yazarlar, uzay kolonilerine ilişkin öngörülü bir yaklaşım ile mevcut gerçekleri başarılı bir şekilde birleştiriyor.”

Kirkus Reviews